top of page

Alpský hotel Rittis Alpin Chalet, Dachstein Rakousko


Naše srdce patří horám. Přesněji řečeno Alpám, které nás snad nikdy nenechají na pochybách, že máme být za co vděční a že je na světě tak krásně.

Když se řekne Alpy, vždycky si představíme stylové dřevěné chalupy s krbem a místo obrazů velká okna skrze které lze vidět krásy okolní přírody. A hádejte co? Přesně to jsme našli!

Na svahu s výhledem na Dachstein se nachází hotel Rittis Alpin Chalets.

Rozhodně doporučujeme, abyste hotel Rittis vyzkoušeli, a můžeme vám slíbit, že nebudete zklamáni,

Ne vždy dokážou fotografie plně zachytit atmosféru místa a někdy mohou i lhát. V tomto případě jsme podle jejich webových stránek věděli, že hotel bude pěkný, ale když jsme konečně dorazili, zjistili jsme, že realita je ještě lepší.

Jakmile jsme vstoupili do našeho apartmánu, ohromil nás vysoký strop, všudypřítomná vůně dřeva a francouzská okna vedoucí na balkon s výhledem na hory.

Venkovní chladné počasí nám rozhodně nevadilo, jelikož jsme měli vyhřívané podlahy, kávu zdarma a krb v obývacím pokoji.

Podle nás by v každém správném alpském hotelu měla být sauna a v tomto hotelu máte dokonce dvě možnosti. Pokud jste si rezervovali apartmán nebo penthouse, pak budete mít svou vlastní saunu v koupelně na pokoji. Nečekejte žádnou mini infrasaunu, ale pořádně velkou, plně vybavenou, kde si můžete nastavit teplotu podle svých představ a díky oknu mít i výhled do okolní krajiny.

Druhou možností jsou hotelové lázně, kde se nachází prostorná sauna, odpočinková zóna s houpacími křesly/lůžky a koutek s vodou, čajem a jablky pro vaše osvěžení.

Najdete zde také menší, ale plně vybavenou posilovnu a masérnu. Masáže si můžete rezervovat prostřednictvím recepce předem.

Chalet, ve kterém jsme bydleli, má průchozí možnost do vedlejšího chaletu a tak spolu můžou cestovat dvě rodiny a být si tak stále nablízku! Součástí je také plně vybavená kuchyň, dokonce i s myčkou nádobí, protože, zcela upřímně, kdo bychtěl trávit čas mytím nádobí, když může být venku nebo ve vlastní sauně.

Dalším požitkem k tomu všemu je krb hned vedle výhledu na Alpy, díky kterému je romantický večer s vaší drahou polovičkou naprosto dokonalý! V případě, že vám dojde víno, zavolejte na recepci a domluvte si láhev z jejich baru.

Snídaně, je podle nás nejdůležitější částí dne. Při příchodu vás přivítá ochotný a vstřícný personál, který vám pomůže s čímkoli, co budete potřebovat. Široký výběr jídla a pití, něco, co člověk více než rád vidí!

Pokud rádi sdílíte svá dobrosružství se svým čtyřnohým miláčkem, pak i jemu se tu bude líbit. Aparthotel Rittis je skutečně přátelský ke psům, pouze za poplatek 15 EURO za noc, takže nemusíte cestovat bez svého chlupatého přítele, vezměte svého společníka s sebou a prozkoumejte spolu pohoří Dachstein.

Pokud nejste dostatečně přesvědčeni, řekneme vám ještě něco navíc. Vaše děti se mohou vyřádit na malém dětském hřišti s houpačkami, hned přes pole je modrá sjezdovka a pokud přijedete v letní sezóně, můžete využít i nabídky letní karty. Tato karta je v ceně pobytu (ne každý hotel ji nabízí) a umožňuje využívat slevy a vstupy zdarma. Například lanovka na Dachstein stojí 46 eur na osobu a na 14eur vás vyjde mýtné za použití horské silnice.

To vše je s touto kartou zdarma, takže jsme při jednom výletu ušetřili 106 eur!!

 

PIN THIS



Capture.JPG

Mathew & Klara

IMG_8952.jpg

Our online friendship led us to a long-distance relationship that turned into marriage, 11 years together and in summer 2022 we also promoted to parents to the sweetest baby boy.

Our passion is nature, wellness and photography, we strongly believe, that life is in our hands and with this motto in our mind we create our life path.

 

Our blog contains articles about healthy lifestyle, relationships, wellness and minimalism 

Read more

Lightroom

presets

lightroom presets

Download our presets for FREE and adjust your photos like us

How to collaborate
with hotels
hotel collaboration.jpg

Find out how to collaborate with hotels for a free stay.

We teach you the exact steps we take and give you tips to land a successful collaboration with less than 1.000o followers.

simplifying

motherhood

WAYS TO SIMPLIFY MOTHERHOOD

Download the Motherhood guide with tips that you can do to simplify your family life today, so that you have more time for slow, simple, peaceful living, that brings joy to you all.

bottom of page