top of page

Ženy ve společnosti a zahanbování matek

Myslím, že ženy to měly ve společnosti vždycky těžké. V průběhu historie musely bojovat za svá práva a místo vedle mužů. A proto prostě nechápu, proč nemůžeme být všechny společně zajedno a vzájemně se podporovat, ať už je naše ní rozhodnutí jakékoli.



Když žena nechce mít dítě, je považována za divnou, protože být matkou je její "údělem" a dostává se jí komentářů typu "počkej, až potkáš toho pravého" nebo "ještě máš čas" a podobně.

Když má žena jen jedno dítě, je špatná, protože dítě si potřebuje s někým hrát.

Když má žena tři a více dětí, dostává otázky typu "a to jste chtěli?" a děti jsou brané jako omyl.

Když se žena rozhodne zůstat doma a nevrátí se do práce, pohlíží se na ni, jako by byla něco míň, někdo, kdo je líný, ale péče o děti a domácnost je stejně náročná, stresující a únavná jako práce manažera, který vede tým lidí. Navíc je velmi špatně placená!

Když se žena rozhodne vrátit do práce dříve, je špatná matka, která dala přednost kariéře před dítětem.


Zdá se, že ať si vybereme cokoli, nikdy nebudeme pro všechny dost dobré. A to jsou většinou myšlenky nebo připomínky společnosti kolem nás. Je však smutné, že zraňující komentáře přicházejí i od samotných žen, a to je něco, co nedokážu pochopit. Mám dítě a jsem šťastná, že jsem máma, můj klučík mi přináší radost. Ale také vám mohu otevřeně říct, že je to zatraceně těžké! Že si občas pobrečím a dala bych cokoli za volný víkend o samotě a v tichu! Ale naprosto respektuji ostatní ženy, které si zvolily jinou cestu, a nikdy bych jim neřekla, že přicházejí o něco, co nemohou pochopit, dokud nemají dítě a další blbosti. Stejně jako ne každá chce mít Lamborghini, vilu v Toskánsku nebo vlastní firmu..tak ne každá žena chce být mámou a je to v pořádku!


Moc bych si přála, abychom respektovali rozhodnutí druhých a naslouchali si bez odsuzování.

Co si myslíte vy? Máte s výše napsaným své vlastní zkušenosti?

Capture.JPG

Mathew & Klara

IMG_8952.jpg

Our online friendship led us to a long-distance relationship that turned into marriage, 11 years together and in summer 2022 we also promoted to parents to the sweetest baby boy.

Our passion is nature, wellness and photography, we strongly believe, that life is in our hands and with this motto in our mind we create our life path.

 

Our blog contains articles about healthy lifestyle, relationships, wellness and minimalism 

Read more

Lightroom

presets

lightroom presets

Download our presets for FREE and adjust your photos like us

How to collaborate
with hotels
hotel collaboration.jpg

Find out how to collaborate with hotels for a free stay.

We teach you the exact steps we take and give you tips to land a successful collaboration with less than 1.000o followers.

simplifying

motherhood

WAYS TO SIMPLIFY MOTHERHOOD

Download the Motherhood guide with tips that you can do to simplify your family life today, so that you have more time for slow, simple, peaceful living, that brings joy to you all.

bottom of page